Vinetele cu tot cu coaje, se taie felii circa 1 cm., se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti, in ulei de masline (arachide, floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. Intr-o tava, puneti un strat de vinete, deasupra ton maruntit (scurs de ulei), felii subtiri de mozzarella, capere tocate, sare iar apoi un alt strat de vinete + ton + mozzarella + oregan + capere + sare.
Dati la cuptor circa 10 -15 minute ... pana cand s-a topit bine mozzarella.
Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Daca preparati cu vinete la gratar, cand puneti tonul adaugati si putin ulei de masline, in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie, sunt suficient de grase.
Se servesc caldute sau reci.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn chin...sa fac aceste fursecuri...un chin. De fiecare data mi-am dorit sa fac fursecuri spritate, insa orice reteta am...
Fursecuri cu ciocolata, spritateDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii