Ingrediente
● pentru 4 portii |
● 2 vinete mai maricele |
● 100 g -150 g ton conserva in ulei |
● 100 g mozzarella |
● capere |
● oregan |
● ulei pentru prajit |
● sare |
Mod de preparare
Vinetele cu tot cu coaje, se taie felii circa 1 cm., se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti, in ulei de masline (arachide, floarea soarelui) bine incalzit.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. Intr-o tava, puneti un strat de vinete, deasupra ton maruntit (scurs de ulei), felii subtiri de mozzarella, capere tocate, sare iar apoi un alt strat de vinete + ton + mozzarella + oregan + capere + sare.
Dati la cuptor circa 10 -15 minute ... pana cand s-a topit bine mozzarella.
Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Daca preparati cu vinete la gratar, cand puneti tonul adaugati si putin ulei de masline, in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie, sunt suficient de grase.
Se servesc caldute sau reci. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Ton si Mozzarella" nu uita sa ii faci un review.
Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. Intr-o tava, puneti un strat de vinete, deasupra ton maruntit (scurs de ulei), felii subtiri de mozzarella, capere tocate, sare iar apoi un alt strat de vinete + ton + mozzarella + oregan + capere + sare.
Dati la cuptor circa 10 -15 minute ... pana cand s-a topit bine mozzarella.
Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Daca preparati cu vinete la gratar, cand puneti tonul adaugati si putin ulei de masline, in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie, sunt suficient de grase.
Se servesc caldute sau reci. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Vinete cu Ton si Mozzarella" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
nicoleta64
• 29.11.2011 18:55:07
Lela: apoi vinetele prajite sunt si mai grase ;-) Se poate face reteta asta si cu ele pe gratar .
lela
• 29.11.2011 12:37:30
Excelent,foarte bun preparat.Sugestie : nu prajiti vinetele in ulei,ca sa nu fie prea grele de digerat.Se fac rapid si sunt apreciate!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 08.12.2014 20:27:59
SUPER!!!!! fara comentarii!!