Tocana de tipar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g tipar
  • 3 rosii decojite sau din conserva
  • 1 ceapa de marime medie
  • 2catei de usturoi
  • 1pahar de vin alb
  • 20 g unt
  • putin otet
  • ulei de masline extra virgin
  • sare
  • piper boabe
  • verdeata
  • malai sau sare grunjoasa saupesmet

Mod de preparare

Frecati carnea de tipar cu malai sau sare ori pesmet. Curatati pestele de maruntaie si lasati-l la inmuiat circa 1/2 ora. Intre timp taiati ceapa si usturoiul marunt.

Puneti-le la calit in putin ulei si unt pana capata o culoare aurie.

Adaugati carnea de tipar,taiata in bucati de 5-6 cm, date prin faina.

Se rumenesc bine , apoi se adauga vinul,care se lasa pana se evapora,si imediat dupa aceea se adauga rosiile fara seminte.

Se mai fierbe 15 min si se i-a de pe foc. Se lasa acoperita inca 3-4 min.

Se presara putin patrunjel

Se serveste fierbinte cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa