Somon in Aluat

Complexitate
redusa
Somon in Aluat

Ingrediente

  • un file de somon cam 500g
  • sparanghel proaspat sau conservat 300g
  • 1 aluat foetaj
  • 1 lingura de lapte si 1 lingurita de ulei pentru uns
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 30g de unt
  • 1-2 lingurite de amidon de cartof sau porumb

Mod de preparare

Somonul se spala si se aseaza pe foaia de aluat, se asezoneaza, se aseaza deasupra sparanghelul (daca este proaspat trebuie fiert in prealabil, daca este conservat clatim cu apa si este bun de utilizat)

Inchidem aluatul, ungem cu putina compozitie lapte ulei si presam bordurile. Ungem toata placintica si o dam la cuptor la 200 grade C cam 30 de minute.

Intre timp pregatin sosul, topim untul, asezonam, adaugam amidonul si stingem cu vinul alb, amestecand mereu sa nu se lipeasca.

Servim sosul caldut si somonul fierbinte. Pofta buna!
Nota: Puteti folosi alte legume ca: spanac (amestecat cu ou), dovlecei, in loc de sparanghel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ardei umpluti cu dovlecei
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu dovlecei

Ardei umpluti cu dovlecei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!