Ingrediente
● 4 bucati (file) de somon |
● sare |
● piper |
● marar uscat |
● rosmarin uscat si bine maruntit |
● totul dupa gust |
● 2-3 linguri de ulei |
● 1 lingurita de zahar nerafinat |
● legume (am avut doar morcovi si pastarnac) |
● usturoi uscat dupa gust |
● vin pentru stropit pestele (optional) sos macris (http://www reteteculinare ro/forum/discutii/sos_de_macris-11530/) |
Mod de preparare
Deci luam fileurile de somon, le spalam bine, verificam sa nu ramana in ele nici un oscior razlet dupa care le asezam pe un gratar intr-o tava care merge la cuptor. Saram, piperam, presaram mararul, usturoiul uscat si tocat bine deasupra precum si rosmarinul fin tocat.
Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.
Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.
In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.
Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.
Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.
Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.
Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris" nu uita sa ii faci un review.
Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.
Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.
In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.
Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.
Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.
Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.
Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany