Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Somon cu Sos Tartar (Varianta Americana)

Ingrediente

  • sos tartar (varianta americana modificata)
  • 3 linguri foarte pline cu maioneza (tare)
  • 1 castravete murat tocat marunt de tot
  • 1 fir de ceapa verde tocata marunt
  • patrunjel verde tocat marunt (dupa gust) + extra pentru decor
  • 1 lingura otet de vin alb (eu am pus rosu)
  • 2 lingurite de moare (zeama de castraveti)
  • piper, sare dupa gust
  • 6-7 frunze de tarhon tocate marunt (am uitat sa le pun in poza)
  • 8 bucati somon file (fara oase si piele) - 2 buc se considera o portie
  • marar, sare, piper dupa gust
  • 3 lingurite de suc de lamaie
  • putin unt pentru uns tava

Mod de preparare

Pentru sos, se face maioneza foarte tare (sa stea teapana de tot), se toaca marunt de tot celelalte componente, se pun peste maioneza, se amesteca, se adauga lichidele (moare si otet) se amesteca, se drege de sare si piper, se da la frigider, bine acoperit, ca sa se intrepatrunda aromele.

Intre timp se portioneza somonul, asta daca aveti o singura bucata mai mare, se indeparteaza oasele si pielea daca este cazul, se spala.

Intr-o tava termorezistenta, se aseaza una langa alta bucatile de peste, asta dupa ce tava a fost putin unsa cu unt, se sareaza, si sa pipereaza, se stropesc cu sucul de lamaie, se presara mararul (eu am folosit din cel uscat) si se da la cuptor pentru 15-20 de minute... daca vreti puteti sa stropiti pestele cu vin alb, este si mai bun (eu am sarit peste faza asta ca nu am avut vinul care imi trebuia).

Intre timp am facut si niste cartofi taranesti, simpli, doar fierti pe trei sferturi, scursi si apoi tavaliti prin ulei, marar si usturoi...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie