Sardine Prajite `a Linguata`

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sardine Prajite `a Linguata`

Ingrediente

  • sardine
  • otet de vin alb
  • faina
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

- le spalam, uscam si le punem intr-o farfurie, turnam otet peste ele (fara sa le inecam in otet), le lasam minim 30 minute
- le scoatem si le uscam apoi le trecem prin faina si le prajim in uleiul incins
- le saram la sfirsit

* Spalam sardinele si le curatam de solzi. Taiate pe burta li se scot intestinele, apoi se taie capul. In continuare sunt desfacute ca o carte, tragind usor in lungul sirei spinarii aceasta se va ridica cu usurinta dinspre cap spre coada dezlipindu-se de carnea pestelui impreuna cu restul oaselor. Se taie cu un cutit ascutit sau cu foarfeca de bucatarie ca sa pastram codita.

** se poate folosi chiar si zeama de lamiie in loc de otet
Sardine a "linguata" este o reteta foarte veche, siciliana, un mod de a prepara pestele al sicilienilor saraci care desfacind pestele in acest fel si apoi prin marinarea in otet inainte de a fi prajit faceau ca acest peste ieftin sa semene cu unul mai scump cum ar fi Limba de mare (lat. Solea Solea) si care in spaniola se numeste lenguado.

Faptul ca pestele se tinea mai intii in otet sau chiar in zeama de lamiie inainte de a fi prajit este de fapt o metoda veche de a face ca gustul sa se imbunatateasca in cazul in care pestele folosit din motive economice era poate de o calitate inferioara sau nu era chiar proaspat. Insa acest mod de a praji pestele ii da astazi un gust caracteristic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie