Sardine pe `Pat` de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sardine pe `Pat` de Cartofi

Ingrediente

  • 2 portii:
  • 10 sardine
  • 2 cartofi
  • ulei
  • sare
  • rozmarin
  • usturoi
  • zeama de lamiie

Mod de preparare

Sardinele se curata de solzi, se taie capul si se scoate sira spinarii impreuna cu toate oasele incepind de la coada spre cap, se trage sira spinarii cu 2 degete cu grija sa nu se rupa in 2 pestele. Se pun curatate si spalate in castron cu putin ulei si zeama de lamiie.

In timpul asta se incalzeste cuptorul, se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Cartofii spalati se pun intr-un castronel si peste ei se toarna putin ulei aromatizat cu: sare, un catel de usturoi taiat si o crenguta de rozmarin... Eu nu am pus usturoi (dar noi suntem mofturosi). Se amesteca bine cartofii sa prinda gust de la ulei.

Pe tava de la cuptor, peste hirtie de copt se aseaza in forma de petale de floare feliile de cartof iar peste ele sardinele. Se pot acoperi cu un alt strat de cartofi (eu nu le-am acoperit).

Se da tava la cuptor la foc mare pt 15-20 minute maxim... de fapt depinde de cantitatea din tava... dupa 10 minute verificati daca sunt cartofii copti si nu lasati prea mult ca sa nu se usuce pestele prea tare.


Se poate face si cu hamsii sau cu fileuri din pestele preferat taiate mai mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie