Se curata crapul, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei, se adauga putina apa si se lasa sa fiarba.
Separat, se spala rosiile si ardeii si se pun la copt, pe o plita incinsa. Se intorc pe ambele parti, pana se inmoaie, dupa care se curata de pielite, se toaca, dar nu foarte marunt si se adauga peste ceapa, se potriveste de condimente si se continua fierberea legumelor. Pestele se prajeste pe plita, dupa care se pune peste legume si se lasa sa mai dea cateva clocote. La sfarsit, se pun usturoiul, ardeiul iute si patrunjelul, dupa gust.
Fiecare isi poate folosi imaginatia pentru a imbunatati reteta. De exemplu, sosul se poate subtia cu mai multa apa, pentru cei ce doresc sa manance saramura la felul 1.
Se serveste calda, cu mamaliguta.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii