Ingrediente
● 4 rosii de dimensiune medie |
● 4 fileuri de peste = cca 150 -200 gr |
● 6 linguri de pesmet |
● 2 linguri de parmezan ras |
● 1 legatura mica de patrunjel verde |
● 1 pumn de masline |
● 1 lingura de capere sarate |
● ulei de masline |
● citeva frunze de busuioc proaspat - il puteti inlocui cu patrunjel daca nu aveti busuioc |
● sare |
Mod de preparare
*Alegeti un peste cu gust neutru, gen cod sau cum am folosit eu fileuri de peste plat care traieste pe fundul marii (cambula zice wikipedia case numeste, in it. platessa si lat. Pleuronectes platessa) pentru 4 portii daca le serviti ca aperitiv sau 2 portii daca este un fel principal.
Spalati si taiati calota rosiilor apoi cu o lingurita scoateti miezul rosiilor. Sarati rosiile in interior si le puneti pe un servet cu gura in jos. *
Miezul rosiilor impreuna cu calotele / capacele taiate le tocati marunt sau le mixati.
Jumatate din cantitatea de masline o tocati dupa ce le-ati scos simburii.
Puneti caperele la desarat intr. Un castronel cu apa rece citeva minute.
Tocati marunt patrunjelul (de preferat cu semiluna)
Radeti parmezanul.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline (de preferat pentru gustul mediteraneean pe care il va da mincarii) si adaugati pesmetul. Il caliti in tigaia cu ulei pina cind se rumeneste putin.
Rasturnati pesmetul rumenit intr-o farfurie adinca si adaugati maslinele tocate, parmezanul ras, patrunjelul tocat si jumatate dintre caperele desarate si ele tocate marunt. Amestecati bine. \Nu adaugati sare! Parmezanul si maslinele sunt sarate suficient inclusiv caperele care nu au apucat in 5 min sa se desareze de tot.
Puneti pe fundul tavii in care o sa coaceti rosiile o lingura de ulei, miezul rosiilor tocat marunt.
Umpleti fiecare rosie cu putin pesmet aromatizat, 5 mm pe fundul rosiei.
Puneti pe fiecare fileu de peste peste aromat si apasati bine cu mina sa se lipeasca cit de cit apoi rulati cit puteti de bine si introduceti fiecare rulou de peste in cite o rosie cu pesmet.
Maslinele si caperele care au ramas le imprastiati in tava pe linga rosii impreuna cu citeva frunze de busuioc rupte bucati si puneti daca vreti cite o mslina fara simbure pe fiecare rosie. Nu adaugati apa.
Coaceti rosiiile umplute in cuptorul gata incalzit la 190 °c 20 maxim 30 minute.
* Rosiile vor rezulta usor crocante, nu inmuiate 100% ca o rosie fiarta..
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat" nu uita sa ii faci un review.
Spalati si taiati calota rosiilor apoi cu o lingurita scoateti miezul rosiilor. Sarati rosiile in interior si le puneti pe un servet cu gura in jos. *
Miezul rosiilor impreuna cu calotele / capacele taiate le tocati marunt sau le mixati.
Jumatate din cantitatea de masline o tocati dupa ce le-ati scos simburii.
Puneti caperele la desarat intr. Un castronel cu apa rece citeva minute.
Tocati marunt patrunjelul (de preferat cu semiluna)
Radeti parmezanul.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei de masline (de preferat pentru gustul mediteraneean pe care il va da mincarii) si adaugati pesmetul. Il caliti in tigaia cu ulei pina cind se rumeneste putin.
Rasturnati pesmetul rumenit intr-o farfurie adinca si adaugati maslinele tocate, parmezanul ras, patrunjelul tocat si jumatate dintre caperele desarate si ele tocate marunt. Amestecati bine. \Nu adaugati sare! Parmezanul si maslinele sunt sarate suficient inclusiv caperele care nu au apucat in 5 min sa se desareze de tot.
Puneti pe fundul tavii in care o sa coaceti rosiile o lingura de ulei, miezul rosiilor tocat marunt.
Umpleti fiecare rosie cu putin pesmet aromatizat, 5 mm pe fundul rosiei.
Puneti pe fiecare fileu de peste peste aromat si apasati bine cu mina sa se lipeasca cit de cit apoi rulati cit puteti de bine si introduceti fiecare rulou de peste in cite o rosie cu pesmet.
Maslinele si caperele care au ramas le imprastiati in tava pe linga rosii impreuna cu citeva frunze de busuioc rupte bucati si puneti daca vreti cite o mslina fara simbure pe fiecare rosie. Nu adaugati apa.
Coaceti rosiiile umplute in cuptorul gata incalzit la 190 °c 20 maxim 30 minute.
* Rosiile vor rezulta usor crocante, nu inmuiate 100% ca o rosie fiarta..
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii Umplute cu Fileuri de Peste si Pesmet Aromatizat" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany