Risotto (Orez) cu Castraveti si Ton (din Conserva)

Postat pe: 25-09-2011
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii:
120-130 gr orez Carnaroli (pentru risotto)
1 -2 catei de usturoi
2-3 castraveti (depinde de dimensiuni)
1 cutie de ton din conserva
sare, ulei/unt
supa vegetala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Punem la fiert supa vegetala (apa cu morcov, telina, ceapa) sau apa cu cub vegetal (de preferat facut in casa).
Se spala si se curata de coaja verde apoi se taie in cuburi castravetii. Se pune in oala cu fund mai gros, 1 lingura de ulei sau o nuca de unt si cateii de usturoi curatati dar intregi.

Cind uleiul/untul s-a aromatizat pe foc foarte mic de la usturoi il scoatem si il aruncam. Adaugam castravetii si putina sare. Lasam pe foc amestecind cind este nevoie pina cind cuburile de castraveti se inmoaie. Adaugam orezul si il lasam pina cind devine usor sticlos.

Adaugam cite un polonic de supa fierbinte (supa trebuie sa fiarba potolit separat in timp ce preparam risotto, astfel incit sa avem mereu la indemina zeama calda de adaugat peste orez). Adaugam supa mereu putin cite putin si amestecam pina cind orezul este fierte al dente.

Stingem focul si adaugam tonul din conserva (* scurs de sosul natural sau de ulei).
Amestecam si lasam sa se racoreasca citeva minute inainte de a-l servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Risotto (Orez) cu Castraveti si Ton (din Conserva)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Risotto (Orez) cu Castraveti si Ton (din Conserva)