Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline

Postat pe: 22-12-2012
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii
Pentru peste:
4 bucati peste alb fileaproximativ 200 g fiecare (eu am folosit pollock)
sare si piper proaspat macinat
3-4 lingurite mustar Dijon
fulgi de ovaz indeajuns sa acopere pestele deasupra
Pentru masline:
20-30 g masline fara samburi taiate marunt
1/4 lingurita busuioc
1/4 lingurita majoram
1 lingurita patrunjel verde taiat marunt
1/2 catel de usturoi razalit fin
30 ml sau 2 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita miere
1 lingurita otet balsamic
piper proaspat macinat
Pentru puree cu lamaie (optional) :
1 kg cartofi albi curatiti
1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
1/4 lingurita coaja de lamaie razalita
sare si piper proaspat macinat
30 g unt
50 ml lapte
1 lingura de smantana
un praf de oregano
un praf mic de nucsoara

Mod de preparare

Taiati cartofii in jumatate sau sferturi daca sunt mari cu conditia ca acestia sa fie de aproximativ aceeasi marine. Fierbetii in apa cu putina sare. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru masline cu exceptia otetului.

Lasati acesta la sfarsit si adaugati-l treptat ajustand dupa gust. Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii pregatiti pestele. Ungeti cu putin ulei de masline o tava. Asezonati pestele, aranjati in tava apoi ungeti deasupra cu mustar. Puneti putin ulei de masline si pe fulgi, amestecati apoi acoperiti partea deasupra.

Mai stropiti cu putin ulei de masline si apasati cu degetele usor dupa care puneti sub grill 10 minute (depinde de cuptor, pe randul din mijloc; nu le lasati pestele sa se usuce). Cand cartofii sunt fierti strecuratii apoi pisati sau mixati cu blenderul cat de fin ii doriti.

Adaugati untul si cu o spatula amestecati pana cand este topit. Puneti restul de ingrediente ajustand asezonarea.
Serviti pestele cu masline, puree cu lamaie si optional o salata sau alte legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste cu Fulgi de Ovaz si Masline