Peste Camsucit

Complexitate
redusa
Peste Camsucit

Ingrediente

  • 250 gr fileuri de peste
  • 100 gr pesmet
  • 2 Lg stafide inmuiate
  • 2 Lg seminte de pin
  • 2 Lg parmazan ras
  • 2 catei de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Zeama de lamaie
  • Ulei /unt
  • Salata /spanac

Mod de preparare

Nu am mai gatit demult, imi lipseste: (Dar, cu un mic ajutor, am facut ieri un peste mai deosebit; va fac cunostinta cu el:

De obicei, fac aceasta reteta din peste-sabie; dar fiindca de-o vreme nu se mai gasesc pesti d-astia - pacat, sunt f. gustosi - am facut din fileuri de pangatius. Cu ocazia asta am vazut ca si pangatius poate fi bun, daca este bine condimentat (in general nu mananc pangatius - nu are nici un Dumnezeu - plus ca daca nu-l gasesc proaspat, cel congelat are 50% apa: : ... dupa decongelare va alegeti cu o juma de peste si-o juma de apa, pe incercate:!: )

Asadar am uscat usor fileurile de peste, le-am marinat o jumatate de ora cu sare, piper si zeama de lamaie.

In acest timp am trecut o mana de seminte de pin printr-o tava incinsa, am rumenit niste pesmet (in ulei sau unt, ce va convine ...) am ras niste parmezan si-am scurs cateva boabe de stafide inmuiate de cu seara. Le-am inprietenit pe toate astea si le-am presarat peste fileurile de peste. Cine vrea, poate pune si felioare de usturoi (eu am vrut)

Am facut din fiecare filet o spirala, le-am tras in teapa cate trei si le-am tinut la cuptor, cu un firicel de ulei prelins peste ele, aproximativ 20 minute.

Va va ramane suficient pesmet+parmezan+stafide+seminte de pin, asa incat puteti presara atat deasupra spiralelor (inainte de-a le pune in cuptorul incins) cat si ca " garnitura" pe langa o salata proaspata ori una trasa in unt (cum a vrut s-o manance prietena mea - m-a pus sa omor bunatate de salata - doar cateva secunde de tavaleala prin unt fierbinte si aromat cu usturoi - atat am lasat de la mine!)


Ce ziceti de titlu'retetei, aii? m-am dat mare - vreau si eu in limbi straine ... (sa ziceti mersi ca nu ia-m spus: Involtini Palermitano ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie