Pastrav la Gratar in Frunze de Feriga

Postat pe: 15-01-2011
(1)

Ingrediente

Pastrav (pastravi)
5-6 frunze de feriga
Sare
Ulei
Lamai
Cateva felii de gogosar

Mod de preparare

Patrav la gratar in frunze de feriga

Asta reteta este chiar asa cum zise Lucia: imi veni peste noapte, departe de casa ...

Visai cum pregateam noi pastravii pescuiti de unchiul nostru cand mergeam la Babarunca, pentru baie, plaja, construit baraje si facut foc!!!

Iaca, am reprodus acasa ceea ce mancam noi in jurul focului din vreascuri, pe malul unui rece si iute raulet de munte.

N-am facut decat o mica adaugire: am umplut burta pastravilor cu felii de lamaie cu coaja cu tot si cateva aschii de gogosar, uitat in frigider si batut de soarta.

I-am sarat si uleiat un pic, am pus si-un piculet de unt din loc in loc, m-am dus in balcon si-am tuns feriga, am invelit in frunzele ei pestii, am mai pus unt si peste frunzele rebele ce nu voiau a se lipi de pastravul oricum lipicios din firea lui si-am invelit binisor pe fiecare, in folie de aluminiu.

Pe gratarul incins cu ei!!!

10 minute pe fiecare parte (nasul va va spune exact cand trebuie intorsi ...) si rezultatul este peste asteptari: pestele rumen sub crusta de ferigi crocante (frunzisoarele se lipesc de pielea pastravului si se fac crantzose, in timp ce coditele luuuungi ale lor stau drepte, la vedere si parlite, gata de scos si aruncat)

Trebuie sa va spun ca este o minunatie de mancare, asta de v-o facui eu aici! Atat de delicat si rafinat este gustul pastravului facut astfel incat abia acum am realizat de ce niciodata acasa nu regaseam gustul acelui pastrav pe care-l mancam parlit pe foc in frunze de feriga pe malul raului. Ei .... acuma stiu!!!

Nu va recomand alte mirodenii si traznai, fiindca pastravul este foarte delicat si rafinat; gustul lui nu trebuie acoperit excesiv, dar va garantez ca merge mana in mana cu feriga asa cum va garantez ca eu mananc si fulgii crocanti de feriga, nu-i indepartez (dar voi puteti s-o faceti, nu?)

Si fiindca gratarul tot e fierbinte, puneti de-un cartof, doi la gratar ca pestele nu se supara cu alaturarea aceasta - cei la cuptor merg bine cu cartofi natur, dar acesta merge bine cu cartofi fierti intregi pe treisferturi si-apoi gratariti cateva minute pe fiecare parte, unsi bine inainte cu unt topit sau ulei de care vreti.
Cred, in sinea mea, ca pastravul (salaul, chiar nisetrul si calcanul) nu se mananca cu mujdei; poate cel mult cu scordolea din cea fina - cu nuca si nu cu usturoi - "parerea mea"...)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastrav la Gratar in Frunze de Feriga" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

vlad
•  22.02.2011 21:32:19

Ce bine arata!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastrav la Gratar in Frunze de Feriga