Pastrav cu Verdeturi la Gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pastrav cu Verdeturi la Gratar

Ingrediente

  • pastravi mijlocii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 lamaie pt decor
  • 50 gr unt cu rosmarin

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se cresteaza oblic, pe ambele parti (3-4 taieturi).

Se sareaza si se pipereaza apoi se curata si se feliaza o jumatate de lamaie, patrunjelul si mararul se toaca marunt iar untul se amesteca cu rosmarin foarte fin tocat (asta daca nu aveti untul pregatit gata cu aroma)
Se umple burta pastelui cu 2 jumatati de lamaie, un morcov, usturoi, patrunjel si marar. Se presara din abundenta patrunjel deasupra pestilor.

Cu o folie de aluminiu se acopera cu hartie de copt, se aseaza pestele pe ea, restul de legume se aseaza intre pesti, untul taiat felii se aseaza in crestaturile facute pestelui, se inchide bine folia si se da la gratarul incalzit din timp. Se coace 5-6 minute pe fiecare parte. Se serveste cu legume, mamaliga, sos de maioneza cu usturoi, se decoreaza cu nelipsitele lamai si cu frunze de patrunjel. Daca doriti inainte de a inchide folia de aluminiu peste pesti, se pot acoperi cu restul de felii de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie