Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb

Postat pe: 26-05-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 4 portii
4 cepe verzi taiate marunt
35 g unt nesarat
un praf de sare de mare fina
2 linguri faina de grau alba
60 ml vin alb
250 ml lapte integral
un varf de cutit se nucsoara proaspat rasa
piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita cimbru verde de camp
un praf mic de chili cayenne (ajustati dupa plac)
2 linguri smantana cu grasime de peste 30%
4 pastravi proaspeti curatiti
spalati si uscati (optional pastrati capul)
sare si piper negru proaspat macinat
ulei de masline
200 g mazare verde spalata
20 g unt nesarat

Mod de preparare

Intr-o cratita caliti in unt la foc mic ceapa cu sarea aproximativ 10 minute. Puneti faina si dupa 1-2 minute turnati vinul. Cand acesta este absorbit turnati laptele. Cu telul amestecati pentru ingloba bine ingredientele dupa care puneti cimbrul, chili, nucsoara si ajustati asezonarea. Luati de pe foc, adaugati smantana si lasati deoparte.

Asezonati pestele pe ambele parti. Intr-o cratita aduceti la o fierbere lenta 1 l de apa cu putina sare. Prajiti pestii intr-o tigaie la foc mediu in putin ulei de masline pe ambele parti dupa plac. Fierbeti mazarea aproximativ 3-4 minute sau dupa plac apoi strecurati-o.

Portionati pestii, turnati sos peste acestia (optional garnisiti cu ardei iute sau fulgi de ardei chili) si putin unt peste mazare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb