Niste Fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Niste Fructe

Ingrediente

  • orez - 150 g
  • usturoi verde - 2 legaturi
  • unt - 75 g
  • ulei - 50 ml
  • morcov (pentru decor) - 1 buc
  • fructe de mare - 250 g (mix)
  • ghimbir murat - 3 felii
  • capere - 2 linguri
  • piper verde murat - 2 lingurite
  • vin alb - 300 ml
  • pasta de ardei iute - 1 lingurita
  • ardei iute murat - 4 buc
  • sare, piper, ghimbir praf, rozmarin uscat, curry, sofran
  • bulion - 1 lingura
  • patrunjel - 1 legatura
  • lamiie (pentru decor) - 1/2 buc

Mod de preparare

Am spalat bine mixul de fructe de mare si le-am fiert in apa cu sare 10 minute. In paralel orezul l-am fiert pe jumatate l-am scurs. Am taiat usturoiul fin si l-am sotat in ulei si unt (am pus intii uleiul si am topit untul -jumatate din cantitate, pentru ca untul sa nu devina brun ....), am adaugat si orezul si le-am mai tinut 5 minute pe foc ....

Fructele de mare scurse, le-am pus peste untul topit, am adaugat capere, ghimbir felii, pasta de ardei iute, ardei iute taiat, bulion, si restul condimentelor si am acoperit cu cantitatea mentionata de vin alb. Am lasat totul sa se "reduca" si am dat la o parte cind sosul a devenit de consistenta dorita.

Am asezat in farfurie orezul, am taiat fisii de morcov, si am adaugat patrunjel .... a iesit ce vedeti in poze ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)