Macrou cu Masline in Sos Rosu

Postat pe: 16-02-2014
(0)

Ingrediente

2 kg macrou
500 ml bulion
300 gr masline
10 cepe micute sau 5 potrivite
2 capatani usturoi
100 ml otet (eu am avut otet din vin de casa)
10 frunze de dafin
o lingurita piper boabe
150 ml ulei
sare
piper si vegeta se pun dupa gust
patrunjel dupa gust (eu am avut congelat)
apa in functie de tava

Mod de preparare

Pestele se curata in interior, i se taie aripioarele si coada, dupa care se spala bine cu apa rece. Se aseaza intr-o tava unul langa altul si se condimenteaza pe ambele parti, cat si in interior cu sare, piper si vegeta. Cantitatea condimentelor se pune in functie de gustul fiecaruia.

In interiorul pestelui se pun cate doua masline si cate o bucatica de ceapa. Ceapa se pune intre cele doua masline. Restul de ceapa si masline se aseaza printre pesti in tava. Cateii de usturoi se taie in doua si se adauga si acestia in tava printre pesti.

Se adauga bulionul, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul boabe si apa pana la nivelul pestelui.

Tava se pune in cuptor la foc potrivit, iar cand s-a evaporat jumatate din cantitatea de apa se intorc pestii pe partea cealalta. Se ma lasa la cuptor pana ce se evapora din apa, iar pestii se rumenesc usor.
Cand sunt gata se presara pe deasupra patrunjel tocat si se servesc cu garnitura dorita, impreuna cu sosul rezultat.

Eu am servit cu cartofi natur si salata de varza.

Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Macrou cu Masline in Sos Rosu" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Macrou cu Masline in Sos Rosu