- curatati de mate si de solzi pestele, spalati-l si uscati-l cu hirtie de bucatarie
- tocati patrunjelul impreuna cu usturoiul si umpleti burtile pestilor cu jumatate din cantitate iar restul il asezati deasupra pestilor
- asezati pestii in tava in care ati varsat putin ulei si varsati deasupra pestilor si in jurul lor sucul de lamiie si sare
- acoperiti tava cu folie di aluminiu sau cu hirtie de copt si lasati la cuptor 20 minute la 200-225 °C (foc maricel), scoateti folia si curatati pestii pestii pentru a fi serviti astfel:
taiati capetele si coada daca nu ati facut asta de la inceput *, desfaceti /taiati usor pestii in lungime dealungul sirei spinarii, scoatei pielea si serviti primul file de peste (cel de deasupra), scoateti sira spinarii si alte oase sau inotatoare de pe spatele pestelui, luati cu paleta urmatorul file de peste lasind pielea in tava
* eu am cerut vinzatorului sa ii curete si sa le taie capetele dar daca vreti sa ii gatiti cu tot cu cap acesta [b: 926dfbd208]va a ajuta sa aflati cind pestele e gata copt: ochiul devine alb[/b: 926dfbd208] si in plus arata mai bine pe platou
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii