Punem faina intr-un castron, facem in mijloc un cuib, pe margini presaram sare si piper, si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut. Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, acoperindu-l cu un prosop.
Impartim aluatul in 3. Intindem fiecare bucata de aluat, o ungem cu oul batut si punem rosii, masline si fasii din ardeiul iute. Le bagam la cuptor, iar dupa 30 de minute, sau cand incepe sa prinda culoare aluatul se scoate tava, se pun pe fiecare bucata hamsii curatate de intestine. Se mai unge cu ou aluatul, nu hamsiile si se mai baga la cuptor cca 25-30 de minute.
Se servesc calde cu pasta de usturoi sau ketchup langa o bere.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate retete, si vechi si...
Ciorba cu mugur de vitelCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii