File de Peste in Mamaliga

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

File de peste
Bacon
Lamaie
Rosii uscate sau gogosar marinat
Malai
Parmezan
Sare, piper
Rosii sau sos de rosii
Mujdei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Daca pestele traieste in apa, departe de ochii nostri, inseamna ca e ba timid, ba sfios, ba rusinos. Asa ca l-am ascuns si eu, respectandu-i intimitatea...

Filetati un peste sau mai multi... important e sa nu aiba oase! Sarati, piperati, stoarceti zeama de lamaie peste fileuri si lasati sa-si faca treaba marinata asta simpla (vreo juma de ora).

Taiati felii foarte subtiri o sunca afumata (puteti folosi faimosul produs italian... daca dati de el in magazine... )

Asterneti un strat de sunca, puneti deasupra fileul de peste, cateva rosii uscate si marinate in ulei - sau gogosari marinati - rulati cu ajutorul unui cutit lung feliile de sunca in jurul pestelui si puneti la prajit intr-o tigaie, evident, fara ulei.

Intocmiti o mamaliguta in a carei apa scurgeti toata grasimea lasata de sunca, imbogatiti-o cu parmezan (pt a deveni elastica) si turnati o jumatate din ea pe un platou larg si uns in prealabil (cu ce vreti voi... uns sa fie!)

Puneti deasupra primului strat de mamaliga ruloul format din sunca+peshte+umplutura din mijloc si acoperiti cu restul de mamaliga - care intre timp s-a mai racit nitel, a capatat o oarecare consistenta - si asteptati ca totul sa se raceasca pana la temperatura bucatariei. Dupa asta, dati-i forma de peste, nu-i mare lucru - cu un cutit nici macar bine ascutit... Daca va simtiti jucause in ziua respectiva, luati un dop de sampanie si faceti solzi; cu o furculita faceti inotatoarele; si daca va simtiti mai jucause ca niciodata, fardati-l cu o pensula inmuiata in sos de rosii cu usturoi ori o solutie de boia inmuiata bine in zeama de lamaie.

Etapa asta nu-i cine stie ce grea - trebuie doar un pic de rabdare si niste taine: dati cu pensula exact asa cum se curata pestele, adica in rasparul solzilor: sosul de rosii se va impiedica de solzi si acolo va ramane; fiti atente la consistenta sosului - incercati mai intai pe coada pestelui artificial, daca nu e destul de consistent mai puneti ceva sa-l ingrosati.

Cred ca e un peste foarte bine ascuns si cat se poate de aspectuos! Voi ce credeti?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara File de Peste in Mamaliga" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

catata
•  25.11.2012 01:22:56

buna, pestele se pune crud pe feliile de bacon? interesanta reteta :D

iuliajewel
•  13.06.2011 08:04:36

Unqzz, abia azi iti vazui comentariul, sorry!
Si tu ma uimesti, asadar suntem "reciproci" :))
Nu am incercat in aluat - dar te las pe tine...Cat despre peste+bacon, te asigur ca merge - e gustoasa combinatia devreme ce am facut/mancat (nu stric eu pestele de pomana, prea imi place, hehe!)

unqzz
•  10.06.2011 19:46:55

...ma uimsti de fiecare data....in primul rind, n-am incercat in viata mea bacon cu peste, in al doilea rind am o intrebare....merge si intr-un aluat?....si nu in ultimul rind ca sa fiu un pic pricinos....daca lasai o singura aripiara era perfect....asa imi pare mai mult o pisica de mare...ori ce o fi e super

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei File de Peste in Mamaliga