Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous cu Macrou Fiert si Lamiie

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mari (altceva nu mai mincati ca nu mai intra) =) )
  • 200 gr cous cous pre fiert
  • 200 ml apa (sau apa in care a fiert macroul)
  • Pentru supa de macrou :
  • 2 linguri ulei
  • 2 jumatati de rosie uscata tocate marunt si 1/2 ceapa
  • 1 cutie de mazare fiarta scursa si clatita bine
  • sucul cu pulpa si coaja rasa de la o lamiie (de dimensiunea unui ou) 2 linguri de ulei
  • 4 bucati de macrou mic (10 cm fara cap)

Mod de preparare

* apa sau supa se pune in cantitatea indicata pe cutia cous-cous-ului folosit de voi, in cazul meu erau cantitati egale

** eu am folosit un macrou gata fiert de la conserva, in sos natural de la care am aruncat insa lichidul, sigur avea conservanti. Insa puteti cumpara fileuri sau bucati de macrou si le fierbeti voi, puneti apa la fiert cu putina sare, ceapa taiata rondele sau bucati, o rosie decojita sau chiar rosie uscata taiata marunt, lasati putin sa clocoteasca apa si cind ceapa e pe jumatate fiarta adaugati pestele.

Daca e fileu il fierbeti mai putin daca e bucati cu sira spinarii mai mult dar nu foarte mult. Poate fi fiert si la aburi.

Am pus apa la fiert cu ceapa taiata felii foarte subtiri, un praf de sare, uleiul si rosia usacta tocata. Cind a dat in clocot am mai last-o la foc foarte mic citeva minute ca sa prinda gust. Cine foloseste pestele crud in acest moment va pune pestele la fiert si va acoperi cu capac, Eu aveam pestele gata fiert deci am trecut la pasul urmator.

Am pus cous cous-ul intr-un castron si am turnat peste supa strecurata. Am amestecat cu o furculita ca sa se " aeriseasca". l-am lasat la racit.

Intre timp am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei cu zeama, pulpa si coaja rasa de la lamiie si am adaugat mazarea clatita bine si scursa. Am lasat sa se incalzeasca putin amestecind si la sfirsit am adaugat citeva bucati de peste fara oase, amestecind cu lingura de lemn ele se vor rupe in bucati mai mici si neuniforme. Am varsat acest amestec peste cous cous pastrind separat 2 linguri de mazare cu sos si am amestecat.
Servim in farfurii adanci intr-o movilita adaugind restul de macrou fiert deasupra si restul de mazare cu sos de lamiie.

Sau servim in farfurie intinsa folosind cercul de tabla punem un star de cous cous deja amestecat cu o parte din mazarea cu sos apoi un start de mazare, unul de peste iar cous cous si terminam cu citeva bucati mai intregi de peste fiert. (mie nu mi-a reusit incercarea,, inelul meu de tabla este pentru taiat paste deci nu era destul de inalt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa