Pentru rasolul de peste: punem cam 2 litri de apa la fiert, cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul, dafinul, piperul si sarea si le lasam sa clocoteasca 10 minute. Punem bucatile de cod in apa clocotita, dam focul mic si lasam sa fiarba alte 10 minute dupa care le scoatem pe un platou.
Pentru sos: topim untul intr-o tigaie la foc moderat si adaugam lingura de faina, o lasam sa se incorporeze. Dam focul mai tare, adaugam smantana, timp in care amestecam continuu. Adaugam si vinul. Dupa 3 minute stingem focul si dam tigaia deoparte. Dupa alte 3 minute incorporam si maslinele.
Preparatul se serveste cald, garnisit cu lamaie si busuioc! Si cu un vin demisec alaturea! Hai, treaca de la mine: si cu cine va e drag desi imi statea pe limba sa spun ca asa ceva nu se imparte cu nimeni!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii