Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi Ca la Calugareni

Postat pe: 16-10-2010
(0)

Ingrediente

Ce avem nevoie:
2 trunchiuri de cod (cam 500 g) taiate felii de 3 cm grosime
Pentru rasol:
1 morcov feliat
1 ceapa taiata julien
boabe de piper
sare
2-3 foi de dafin
Pentru sos:
2 nuci de unt
1 lingura de faina
5 linguri de smantana
1 pahar cu vin alb (Feteasca regala )
pulpa de la 12 masline, maruntita

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru rasolul de peste: punem cam 2 litri de apa la fiert, cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul, dafinul, piperul si sarea si le lasam sa clocoteasca 10 minute. Punem bucatile de cod in apa clocotita, dam focul mic si lasam sa fiarba alte 10 minute dupa care le scoatem pe un platou.

Pentru sos: topim untul intr-o tigaie la foc moderat si adaugam lingura de faina, o lasam sa se incorporeze. Dam focul mai tare, adaugam smantana, timp in care amestecam continuu. Adaugam si vinul. Dupa 3 minute stingem focul si dam tigaia deoparte. Dupa alte 3 minute incorporam si maslinele.

Preparatul se serveste cald, garnisit cu lamaie si busuioc! Si cu un vin demisec alaturea! Hai, treaca de la mine: si cu cine va e drag desi imi statea pe limba sa spun ca asa ceva nu se imparte cu nimeni!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi Ca la Calugareni" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi Ca la Calugareni