Spalam vinetele si le taiam pe lung, presaram sare deasupra si le lasam pe un strat de hartie absorbanta. Intre timp incingem ulei intr-o tigaita si asezam pe rand feliile de vinete. Le scoatem tot pe hartie absorbanta.
Pregatim sosul, cateva linguri de ulei de masline, rosiile si usturoiul taiat rondele, eu il las sa fiarba in sos nu il prajesc in ulei, daca nu va place il puteti trage putin inainte in ulei si apoi sa-l scoateti. Saram, piperam. Lasam sosul sa fiarba pana cand totul devine omogen. Daca rosiile sunt prea acide adaugati 1-2 lingurite de zahar. Parfumam cu busuioc (eu am sarit etapa, nu aveam in casa).
Maruntim cu mana telemeaua si taiam felii mozarella. Asezam pe rand alternand sos, vinete, branzica. Ultimul strat va fi de vinete peste care vom aseza restul de branzica si vom varsa ouale batute ca pentru omleta. Dam la cuptor cam 20-30 de minute la 200 grade C, lasam sa se racoreasca putin si servim cu painica proaspata si o salata verde alaturi.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii