Se curata vinetele de coaja, se taie felii, se sareaza pe ambele parti si se aseaza pe un servetel timp de 30 de minute.Dupa aceea se sterg cu un servetel pe partea de deasupra.Se calesc in tigaie, si pe o parte si pe alta, cu cate o lingura de ulei.
Se pun rosiile in apa fiarta pentru a le putea decoji usor apoi se taie felii ca si vinetele.
Se toaca ardeiul, usturoiul, ceapa se taie solzisori.
Intr-un vas termorezistent se pun 2 linguri de ulei de masline si se aseaza un rand de vinete, unul de rosii, usturoi, ceapa, ardei.Se repeta pana terminati tot.Se presara busuioc, oregano.
Se bat ouale cu smantana si putin piper si se toarna pe deasupra in vas.Apoi se pune cascavalul ras si se da la cuptor cam 40 de minute la mijlocul cuptorului (asa am facut eu).
Este foarte gustos!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii