Mancarea de vinete cu legume este o reteta usoara, aromata si sanatoasa, potrivita atat ca fel principal vegetarian, cat si ca garnitura. Cu rosii dulci, vinete fragede si patrunjel proaspat, fiecare portie aduce gustul verii in farfurie.
Exista retete care iti aduc aminte de zilele de vara petrecute la bunici, cand mirosea in toata curtea a legume coapte si verdeata proaspata. Mancarea aceasta de vinete e una dintre ele. E simpla, dar plina de savoare, cu ingrediente care se completeaza frumos si care iti lasa impresia ca toata gradina s-a adunat intr-o singura farfurie.
Haide sa te invat cum sa pregatesti aceasta mancare de vinete cu legume si verdeata:
Taie vinetele cubulete, presara putina sare si lasa-le la scurs 15-20 minute, apoi clateste si sterge cu un prosop. Astfel scapi de gustul amar. Intr-o tigaie adanca sau un tuci, incinge ulei de masline si adauga ceapa taiata felii subtiri. Cand devine aurie, pune ardeiul si usturoiul. Pune cuburile de vinete si amesteca usor. Lasa-le sa se inmoaie si sa prinda o culoare frumoasa. Taie rosiile cubulete si adauga-le peste legume. Lasa mancarea sa fiarba la foc mic pana scade sosul si legumele se patrund bine. Condimenteaza cu sare, piper si, daca vrei, putin turmeric sau boia. La final, presara patrunjel verde din belsug.
Aceasta mancare de vinete merge perfect cu o paine calda de casa, dar si ca garnitura langa carne sau peste. Eu o prefer simpla, intr-un bol de lemn, cu mult patrunjel si cateva felii de ardei iute pentru un plus de foc.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii