Vinete Calite (Shao Qiezi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vinete Calite (Shao Qiezi)

Ingrediente

  • 1 vanata rotunda mare
  • 1 ardei iute mare (sau doi mici)
  • o bucata de praz
  • 4 - 6 catei de usturoi
  • 15 ml sos de soia
  • 5 ml otet de orez
  • 45 ml apa
  • 25 gr zahar
  • 4-5 gr sare
  • 1 gr praful de gust
  • 3 ml ulei de susan
  • 5 gr amidon

Mod de preparare

1. Se curata vanata de coaja si se taie in bucati. Se adauga 2 gr de sare in bucatile de vinete si se amesteca.
2. Se scot cotorul si semintele ardeiului iute, apoi se taie ardeiul in bucati. Se toaca prazul si usturoiul marunt.

3. Se pregateste, intr-un castron, o zeama alcatuita din sos de soia, otet de orez, apa, 2-3 gr de sare, praf de gust, ulei de susan si amidon, apoi se amesteca bine.
4. Dupa 10 minute se storc de apa bucatile de vinete.

5. Se toarna in tigaie o cantitate relativ mare de ulei. Cand uleiul devine cald, se pun in tigaie bucati de vinete care se prajesc la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand cu betisoare.
6. Cand culoarea bucatilor de vinete devine galben-aurie, se scot pe o farfurie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea bucatilor de vinete. Dupa aceea, se curata tigaia de uleiul ramas.

7. Se pune putin ulei in tigaie si se incinge bine. Apoi se adauga in ulei prazul si jumatate din usturoiul taiat. Se prajeste la foc mijlociu pana cand se simte mirosul prazului si usturoiului.
8. Se pun in tigaie vinetele prajite si bucatile de ardei iute si se amesteca aproximativ 20 de secunde.

9. Se amesteca cu betisoare zeama pregatita pentru evitarea ramanerii amidonului pe fundul castronasului si apoi se adauga zeama in tigaie. Se amesteca bine. Se pune restul ustoriului in tigaie si se amesteca. Mancarea este gata si se pune pe o farfurie.
1. Vinetele absorb mult ulei. Pentru ca vinetele sa absoarba mai putin ulei in procesul de prajire, avem doua solutii:
a) Se pun bucatile de vinete pe butuc si se expun la soare timp de 3 ore pentru ca o parte din apa din vinete sa se evapore.
b) Se adauga sare in bucatile de vinete pentru ca apa din vinete sa iasa. Inainte de prajire, bucatile de vinete se storc de apa.

2. Este bine sa alegem vinete cu coaja mai putin lucioasa, care au gust mai bun.

3. Pregatim anticipat zeama, pentru economisirea timpului.

4. Punem o jumatate de usturoi maruntit la inceput si restul la sfarsit. Mancarea va avea un gust mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura