Varza Calita

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Varza Calita

Ingrediente

  • Pentru o singura persoana:
  • vaza murata 250g
  • doua linguri de untura de gasca sau de untura de porc (am folosit untura de gasca in amestec cu 10% untura de porc)
  • o lingura ulei de masline
  • doua-trei cescute de apa (in functie de cat de tare e varza)
  • 4-5 boabe piper negru
  • boia dulce (jumatate lingurita)
  • optional cimbru (Eu am pus doua ramurele de cimbru proaspat )

Mod de preparare

Se caleste varza tocata marunt in doua linguri de untura.
Se amesteca la intervale scurte de timp.
La 5-7 minute de la momentul in care s-a pus varza pe foc se adauga jumatate cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac si se lasa la foc mic.

Dupa ce se evapora apa, se amesteca 2-3 minute si se mai adauga jumatate cescuta de apa.
Dupa ce se epuizeaza in acest mod cantitatea de apa specificata se lasa varza sa se caleasca in grasimea ramasa.

Se mai adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca.
Se mai lasa 5 minute, amestecandu-se la interval de un minut.
Se pune jumate lingurita de boia de ardei dulce boabele de piper si cimbrul curatat de pe tulpina sau cu tot cu tulpina si se amesteca.
Se mai lasa inca 5-6 minute la foc mediu si dupa acest rastimp varza e gata.

Se serveste cu carnati fripti, prajiti sau /si cu mamaliga sau in varianta "chifle umplute"*.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)