Ingrediente

Pentru o singura persoana:
vaza murata 250g
doua linguri de untura de gasca sau de untura de porc (am folosit untura de gasca in amestec cu 10% untura de porc)
o lingura ulei de masline
doua-trei cescute de apa (in functie de cat de tare e varza)
4-5 boabe piper negru
boia dulce (jumatate lingurita)
optional cimbru (Eu am pus doua ramurele de cimbru proaspat )

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se caleste varza tocata marunt in doua linguri de untura.
Se amesteca la intervale scurte de timp.
La 5-7 minute de la momentul in care s-a pus varza pe foc se adauga jumatate cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac si se lasa la foc mic.

Dupa ce se evapora apa, se amesteca 2-3 minute si se mai adauga jumatate cescuta de apa.
Dupa ce se epuizeaza in acest mod cantitatea de apa specificata se lasa varza sa se caleasca in grasimea ramasa.

Se mai adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca.
Se mai lasa 5 minute, amestecandu-se la interval de un minut.
Se pune jumate lingurita de boia de ardei dulce boabele de piper si cimbrul curatat de pe tulpina sau cu tot cu tulpina si se amesteca.
Se mai lasa inca 5-6 minute la foc mediu si dupa acest rastimp varza e gata.

Se serveste cu carnati fripti, prajiti sau /si cu mamaliga sau in varianta "chifle umplute"*.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Varza Calita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  06.03.2013 13:53:44

m ai uimit cu untura de gasca ,probabil datorita influentei zonei natale.frumos.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Varza Calita