Vinetele spalate si curatate se taie in felii groase de 1 cm, apoi se presara cu sare grunjoasa. Se lasa la scurs timp de o jumatate de ora, apoi se trec prin jet de apa rece si se fierb 2-3 minute in apa clocotita. Se scot si se lasa deoparte.
Separat, se caleste ceapa tocata. Se adauga morcovii si telina taiate cubulete, ardeii si gogosarii taiati felii si vinetele. Se amesteca usor si se innabusa 4-5 minute. Se toarna apoi apa fierbinte, doar cat sa acopere toate legumele si se lasa sa fiarba innabusit, 15-20 minute. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se fierbe in continuare timp de 10 minute. Se potriveste la gust de sare, piper, se presara patrunjel verde tocat fin si se rastoarna intr-un vas, care se pune la cuptorul incins, la foc mic.
Acum se face mamaliguta:
Se pune un litru de apa la fiert. Cand clocoteste, se adauga malaiul in ploaie, amestecand incontinuu. Se lasa sa fiarba timp de 20-25 minute, apoi se pune jumatate din unt si parmezanul ras, amestecand bine.
Se trage mamaliguta de pe foc si, cu o lingura de supa, se iau portii mici care se pun in tava cu tocanita. Se pune si restul de unt peste mamaliguta si se coace in continuare inca 10 -15 minute.
Se serveste imediat.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaEste cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!
Zacusca de vinete cu ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii