Tocanita de Vinete cu Mamaliguta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina
  • 3 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 2 gogosari
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamliguta:
  • 375 g malai
  • 100 g unt
  • 100 g parmezan ras

Mod de preparare

Vinetele spalate si curatate se taie in felii groase de 1 cm, apoi se presara cu sare grunjoasa. Se lasa la scurs timp de o jumatate de ora, apoi se trec prin jet de apa rece si se fierb 2-3 minute in apa clocotita. Se scot si se lasa deoparte.

Separat, se caleste ceapa tocata. Se adauga morcovii si telina taiate cubulete, ardeii si gogosarii taiati felii si vinetele. Se amesteca usor si se innabusa 4-5 minute. Se toarna apoi apa fierbinte, doar cat sa acopere toate legumele si se lasa sa fiarba innabusit, 15-20 minute. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se fierbe in continuare timp de 10 minute. Se potriveste la gust de sare, piper, se presara patrunjel verde tocat fin si se rastoarna intr-un vas, care se pune la cuptorul incins, la foc mic.

Acum se face mamaliguta:
Se pune un litru de apa la fiert. Cand clocoteste, se adauga malaiul in ploaie, amestecand incontinuu. Se lasa sa fiarba timp de 20-25 minute, apoi se pune jumatate din unt si parmezanul ras, amestecand bine.

Se trage mamaliguta de pe foc si, cu o lingura de supa, se iau portii mici care se pun in tava cu tocanita. Se pune si restul de unt peste mamaliguta si se coace in continuare inca 10 -15 minute.

Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Zacusca de vinete cu ciuperci
Bucataras.RO

Zacusca de vinete cu ciuperci

Este cea mai buna dintre felurile de zacusca facute de mine!

Zacusca de vinete cu ciuperci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola