Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Postat pe: 11-02-2013
(0)

Ingrediente

50 g unt nesarat
3 cepe taiate marunt
1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
2 morcovi razaliti fin
1/4 bat telina verde taiata marunt
1/2 ardei rosu taiat marunt
1/4 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita maghiran uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
3-4 stropi de sos Worcerstershire
2 catei de usturoi potriviti razaliti fin
750 ml supa concentrat de pui/ legume
2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0 5-1 cm
1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac
900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac
150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat)
1 lingura patrunjel verde taiat marunt
sare de mare fina si piper proaspat macinat
smantana pentru servire

Mod de preparare

Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.

Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.

Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata