Ingrediente

5-6 cepe medii
2 Morcovi
1 Pastarnac/Patrunjel
1 bucata telina
1-2 ardei (verzi/rosii)
1 catel usturoi
• Optional: ulei, smantana, ou
• Condimente: sare, piper, cimbru, condiment legume, chilli, mujdei de usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:20min
Faza 1: Supa

Se taie morcovii cubulete sau felii subtiri, si se pun la fiert, si se lasa sa fiarba ~20 de minute.
Intre timp, se taie cubulete pastarnacul, si dupa ce au fiert morcovii se adauga pastarnacul si telina. Se lasa sa fiarba ~15 minute, in timp ce se scoate spuma cu o lingura. Se adauga cu generozitate sare si piper.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt, si se pune in ulei la calit intr-o tigaie, pana cand se rumeneste, dupa care se adauga in supa tot continutul. Se lasa la fiert ~30 minute pana cand supa capata gust. Se adauga condimente dupa gust.
Ceapa, usturoiul si morcovii dau supei un gust dulceag, de aceea se poate pune mai mult decat de obicei sare, piper, cimbru, sau chiar un pic de chilli sau ardei iute.

Supa poate fi servita si asa, dar pentru a o face mai consistenta se poate trece la etapa a 2-a:


Faza 2: Ingrosarea supei - Ciorba

Se ia supa de pe foc, si se lasa putin la racit. In timpul acesta, se bate 1 ou, si se adauga smantana. Se continua amestecul, si se adauga linguri din supa peste amestec, pana cand se combina bine. Se adauga amestecul in supa, si se mai pune la fiert 15 minute.

Pentru efect si textura, se poate da putin morcov prin razatoare, si se pune in tigaie la calit in putin ulei. Morcovul e calit cand din crud/portocaliu devine galbui si pufos ca textura. Se adauga uleiul cu morcovul peste supa. Asta ii va da un aspect uleios/gras portocaliu placut, iar intreg continutul va arata ca si ciorba de burta. Desi nu contine carne sau grasimi, supa va avea o consistenta deosebita, datorata usturoiului, cepei si smantanii.

De preferinta se serveste cu paine prajita sau crutoane.
Se poate adauga dupa gust Mujdei de Usturoi, Smantana si alte condimente clasice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa/Ciorba de Ceapa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dark_lady
•  06.08.2010 11:55:09

treb sa fie bun ...
:-)) ... :-))

iuliajewel
•  28.07.2010 23:15:28

Departe, foarte departe de adevarata supa de ceapa!!!
Poate mai inspirat ar fi fost titlul de "Ciorba Romaneasca de ceapa", fiindca nu seamana nici un graunte cu veritabila supa de ceapa...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa/Ciorba de Ceapa