Supa de Linte cu Curry

Complexitate
redusa
Supa de Linte cu Curry

Ingrediente

  • 500 de grame de linte
  • 2 cepe marisoare
  • 1 catel de usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 linguri de ulei
  • O bucatica de cibru
  • 1 cana de vin alb
  • 1 1/2 lingura de curry
  • Daca nu o faceti pentru post puteti adauga costita sau ciolan afumat

Mod de preparare

Se taie ceapa in 4, usturoiul, morcovul in bucati mari se calesc in ulei. Se adauga vinul, curry si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba pana cand lintele sunt moi. Se mixeaza totul, se pune bucatica de cimbru, se sareaza, se pipereaza, se acopere 5 minute ca sa prinda toate aromele.

Se serveste cu paine prajita si cu un pahar de vin alb.
In cazul in care se face cu carne, se prajeste costita sau ciolanul si se aseaza in mijlocul farfuriei peste supa. In aceasta situatie se serveste cu un vin rosu.
Pofta buna

Atentie: Depinde de soiul de curry pe care il folositi. Mancarea poate fi picanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)