Sufleu de Fasole Verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de Fasole Verde

Ingrediente

  • 5 oua
  • jumatate pahar lapte
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de faina
  • 800 gr fasole
  • 2 rosii
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • branza rasa
  • condimente (eu am pus delicat, origano si un pic de piper)
  • sare
  • un pic de unt (pentru uns tava)
  • un pic de ulei (3-4 linguri)

Mod de preparare

Se curata fasole bine, se spala, se lasa la scurs dupa care se fierbe nu prea tare (al dente) la aburi sau cum preferati.
Separat intr-o tigaie calim pentru 1-2 minute ceapa taiata fideluta. Adaugam rosiile taiate felii si lasam un pic sa se rumeneasca, adaugam cate un pic de apa cat sa se inmoaie bine ceapa si rosiile, dupa care stingem focul.

Intr-un castron batem albusurile spuma si adaugam galbenusurile batute, iar in alt castron se amesteca bine faina cu laptele si branza.

Peste compozitia de faina, lapte si branza punem albusurile batute spuma si amestecate cu galbenusuri.

Adaugam ceapa si rosiile calite, la urma fasolea fiarta.
Ungem tava cu unt si tapetam cu un pic de faina si la cuptor pentru circa 30-40 minute.

Pofta buna!
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc