Ingrediente

orez 350 gr
ceapa 1 kg
ciuperci 750 gr
morcov300 gr
foi de vita
foi de sfecla rosie
foi de fasole
foi de potbal
foi de tei
sare
nuca macinata 150 gr
piper
bulion 150 gr
marar
patrunjel
ulei 200 ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Orezul spalat si ales de impuritati, si lasat la umflat in apa rece. Ceapa si morcovul va fi tratat cu respect din partea noastra si impreuna cu ciupercile le tocam marunt si le calim in ulei.

Peste aceasta compozitie calita punem orezul umflat, nuca macinata, bulionul, si verdeata tocata marunt.
Asezonam cu sare si piper si omogenizam. Intr-un vas separat punem apa cu otet sau sare de lamaie si oparim frunzele care le avem pentru a impacheta.

In vasul in care fierbem punem un strat de frunze dupa care asezam sarmalutele cata facute. Peste ultimul rand acoperim cu alte frunze si facem completarea cu apa pana la nivelul frunzelor. Le punem la foc mic si sa avem grija la fragezimea frunzelor si la timpul de fierbere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute Ca la Spataresti" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  07.03.2013 11:06:06

Reteta este culeasa din localitatea SPATARESTI-Suceava ,de la bunica AGLAIA lui SASU,reteta care era pregatita in postul SF. Apostoli PETRU si PAVEL

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute Ca la Spataresti