Ingrediente
● 8 frunze de varza |
● rosii din conserva fara pielita si cu tot cu suc |
● 2catei de usturoi |
● oregano |
● busuioc |
● ardei iute |
● sare |
● piper |
● ulei |
● 2 bucati de mozzarella taiate in 4 fiecare |
● Parmezan ras |
● pesmet |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Puneti uleiul intr-o craticioara si adaugati cateii de usturoi intregi si doar putin striviti. Lasati ca uleiul sa prinda putin aroma de usturoi, citeva secunde, apoi varsati rosiile cu tot cu sucul lor, mixate in robot sau taiate marunt. Adaugati oregano, busuioc, sarel, piper, si ardeiul iute. Lasati sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa.
Intr-o oala puneti apa cu sare sa fiarba si adaugati frunzele de varza, lasati sa fiarba cca 10 minute sau cit este nevoie pina sunt moi. Le scoateti si le lasati sa se raceasca.
Cind frunzele sunt reci, in fiecare frunza puneti o bucata de mozzarella si formati sarmale. Varsati sosul de rosii intr-o tava si adaugati sarmalele. Pe fiecare sarma puneti 1 lingurita de sos de rosii si presarati pesmet si parmezan ras.
Coaceti la 180-200 °c in cuptorul deja incalzit cca15-25 minute, pina cind se formeaza o crusta peste sarmale.
Sosul marinara:
sos de rosii cu origan si usturoi.. de aici insa se pornesc variatiunile pe aceeasi tema si cine adauga vin rosu, cine patrunjel, cine busuioc ... dar baza sunt cele 3 ingrediente
Nota:
O varianta a acestei retete si care va garantez ca este foarte buna este umplutura din mozzarella si cartofi fiert si strivit ca pentru un piure mai grosolan.. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale de Varza Dulce cu Mozzarella in Sos" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o oala puneti apa cu sare sa fiarba si adaugati frunzele de varza, lasati sa fiarba cca 10 minute sau cit este nevoie pina sunt moi. Le scoateti si le lasati sa se raceasca.
Cind frunzele sunt reci, in fiecare frunza puneti o bucata de mozzarella si formati sarmale. Varsati sosul de rosii intr-o tava si adaugati sarmalele. Pe fiecare sarma puneti 1 lingurita de sos de rosii si presarati pesmet si parmezan ras.
Coaceti la 180-200 °c in cuptorul deja incalzit cca15-25 minute, pina cind se formeaza o crusta peste sarmale.
Sosul marinara:
sos de rosii cu origan si usturoi.. de aici insa se pornesc variatiunile pe aceeasi tema si cine adauga vin rosu, cine patrunjel, cine busuioc ... dar baza sunt cele 3 ingrediente
Nota:
O varianta a acestei retete si care va garantez ca este foarte buna este umplutura din mozzarella si cartofi fiert si strivit ca pentru un piure mai grosolan.. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Sarmale de Varza Dulce cu Mozzarella in Sos" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany