Piure de Spanac cu Oua Ochiuri

Postat pe: 05-01-2012
(0)

Ingrediente

500 g spanac proaspat
1 lingura faina
30 g unt
1 pahar cu lapte (250 ml)
2- 3 catei de usturoi, trecuti prin presa
2 oua / persoana
ulei
vegeta
sare
piper
boia

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Spalati bine, in mai multe ape, spanacul ales si puneti-l la infuzat in apa clocotita, usor sarata.
Scurgeti si tocati marunt sau treceti-l prin sita, masina de tocat carne ori la robot.
Separat, faceti un sos alb: puneti la fiert 2/3 din cantitatea de lapte si cu restul laptelui rece diluati faina.

Adaugati-o in laptele clocotit si amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa si nu mai are gustul specific de faina, apoi sarati, dupa gust. Luati de pe foc si incorporati untul.

Repuneti vasul pe foc mic, adaugati piureul de spanac, usturoiul, omogenizati, condimentati cu sare si piper, dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute. Daca este necesar, adaugati cate putin din apa in care a fiert spanacul sau lapte.

Luati de pe foc si pastrati la cald.
Separat, prajiti ouale in ulei incins, astfel incat albusul sa fie inchegat, iar galbenusul moale.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie piureul de spanac peste care asezati cate 2 oua ochiuri, presarand deasupra, pentru gust si decor, sare, piper proaspat macinat sau vegeta ori boia, dupa gust si preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piure de Spanac cu Oua Ochiuri" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piure de Spanac cu Oua Ochiuri