Orez cu Legume si Piept de Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez - cam 200g
  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ardei gras verde
  • o ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 cutie porumb in vid Bonduelle (Mare)
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei.
Ardeii si pastarnacul se taie cubulete, ceapa normal si morcovul rondele, iar dupa 10 minute se adauga peste pieptul de pui. Se amesteca mai des pentru a impiedica lipirea.

Dupa alte 10 minute se pune porumbul peste, fara zeama, eu pun mai mult porumb pt ca ii da un gust mai bun. Timp de 10 minute amestecam bine si apoi adaugam orezul, eu pun cam 2-3 cani (in functie de cat orez vreau) de dimensiune medie si din nou amestecam. Apoi adaugam 6 cani de apa daca am pus 2 cani de orez sau 9 cani de apa daca am pus 3 cani (raportul e de 1/3) si amestecam pana se fierbe orezul.

Sarea sau delikatul se pun dupa gust. Se presara patrunjej peste pentru a-i da aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc