Orez cu Legume Ii

Complexitate
redusa
Orez cu Legume Ii

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 400 g de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 150 g de boabe de porumb fierte
  • 1 cana de orez
  • 1,5 l de supa de legume
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de ulei pentru fript

Mod de preparare

Se curata ciupercutele si se fierb cateva minute in apa cu sare, se dau la o parte si se toaca. Ceapa se curata si se taie maruntel. Curatam dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete. Curatam cartofii si se taie rondele.

In 2 linguri de ulei de masline tragem ceapa si adaugam ciupercutele. Le amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Timpul lor de preparare e cel mai lung deoarece trebuie sa se patrunda. Cand sunt gata le scoatem intr-un vas. In aceeasi tigaie continuam cu celelalte 2 linguri de ulei de masline in care frigem dovlecelul si ardeiul, cand sunt aproape gata adaugam orezul si 500ml de supa de legume, pastram pe foc pana cand lichidul se evapora. Saram si piperam legumele si amestecam totul.

Intr-un alt vas vom praji in cele 2 linguri de ulei cartofii.

Cand sunt gata vom aseza intr-un vas ce merge la cuptor un strat de cartofi, orezul si vom sfarsi prin al doilea strat de cartofi. Facem niste ochiuri in orez cu o lingura si varsam supa de legume. Dam la cuptorul incins la 200 grade c cam 20 de min. Lasam sa se racoreasca si servim ca garnitura sau natur cu muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Miere de papadie
Bucataras.RO

Miere de papadie

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...

Miere de papadie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!