Ingrediente
● 1/2 kg de cartofi |
● 6 oua |
● 100 ml lapte |
● 100 ml ulei |
● 1 ceapa (optional) |
● un praf de sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
10min
Se taie cartofii in feliute subtiri si se prajesc in uleiul incins cat s se inmoaie fara sa se rumeneasca ( optional se poatepune si ceapa taiata solzisori si se prajeste cu cartofii la fel sa se inmoaie fara sa se rumenesca. Trebuie sa ramana alba.)
Aparte se bat bine ouale cu un praf de sare si laptele adaugat putin cate putin.
Cand s-au facut cartofii (si ceapa), se scurge surplusul de ulei si se adauga ouale batute. Se coace la foc potrivit fara sa se amestece, astfel ca omleta sa ramana intreaga (ca o clatita mai groasa). Se misca tigaia, sa nu se lipeasca.
Cand consideram ca s-a copt (se misca bine in tigaie) , se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse. Farfuria sa fie mai mare decat tigaia, se acopera omleta si se rastoarna in farfurie. apoi o lasam sa alunece din nou in tigaie sa se poata coace pe amandoua partile.
Miscam bine tigaia sa nu se lipeasca si sa alunece usor. Omleta va capata o culoare aurie foarte frumoasa si ramane intreaga.
Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, taiata in bucatele, impreuna cu un vin rosu sau roze.
Se poate face in mai multe feluri, inlocuind cartofii cu peste (chiar si din conserva), cu spanac, cu ciuperci calite , mazare si salam, bucatele de carne de orice fel,..., orice aveti prin casa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Omleta cu cartofi (Tortilla de patatas)" nu uita sa ii faci un review.
Aparte se bat bine ouale cu un praf de sare si laptele adaugat putin cate putin.
Cand s-au facut cartofii (si ceapa), se scurge surplusul de ulei si se adauga ouale batute. Se coace la foc potrivit fara sa se amestece, astfel ca omleta sa ramana intreaga (ca o clatita mai groasa). Se misca tigaia, sa nu se lipeasca.
Cand consideram ca s-a copt (se misca bine in tigaie) , se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse. Farfuria sa fie mai mare decat tigaia, se acopera omleta si se rastoarna in farfurie. apoi o lasam sa alunece din nou in tigaie sa se poata coace pe amandoua partile.
Miscam bine tigaia sa nu se lipeasca si sa alunece usor. Omleta va capata o culoare aurie foarte frumoasa si ramane intreaga.
Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, taiata in bucatele, impreuna cu un vin rosu sau roze.
Se poate face in mai multe feluri, inlocuind cartofii cu peste (chiar si din conserva), cu spanac, cu ciuperci calite , mazare si salam, bucatele de carne de orice fel,..., orice aveti prin casa. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Omleta cu cartofi (Tortilla de patatas)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
roxy14
• 25.04.2009 23:32:02
buna,mihaela
idee originala de a pune reteta tortillei de patata aici!!!
SUPERRR!!!!
Ultima dat cand am fost in tara am invatat_o si pe mama mea sa o fac
a incantat_o.....
Lipsesc fotografiile....jeje......igual me anìmo para otro dia y la hago para subir unas cuantas fotos .... sèra mejor para que le salgan bien...BSS!!!!!!
valentina
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 23.02.2012 12:11:54
fffffffffoarte buna.delicioasa