Musaca de macaroane cu ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

500 g macaroane fierte sau taietei lati(fara ouse pot face in casa)
100 ml ulei,
200 g mazare,
2 morcovi potriviti,
500 g ciuperci
1 ceapa mare,
5 catei de usturoi,
500 g rosii,
busuioc tocat marunt,
cimbru, 150 g margarina,
4 linguri faina,
8-10 masline fara samburi,
marar,
patrumjel,
sare,
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg. Se fierbe mazarea in apa cu sare, se scurge. Separat se calesc in putin ulei morcovul ras, ciupercile si ceapa taiata marunt.

Se adauga rosiile, cimbrul si busuiocul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se lasa sa fiarba totul pana iese uleiul la suprafata.

Intr-o cratita se topeste margarina, se caleste in ea faina, amestecandu-se permanent, pana capata culoarea aurie. Se adauga treptat apa, amestecand cu telul ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe cateva minute.Cand este gata se ia de pe foc, se adauga sare si patrunjel tocat.

Intr-o forma unsa cu ulei se pune un strat de sos, apoi in straturi alternative, macaroane si ciuperci. De fiecare data se adauga mazare si putin sos. Deasupra trebuie sa fie macaroane acoperite cu sos. Se pun maslinele.

Se lasa 39 de minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Musaca de macaroane cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Musaca de macaroane cu ciuperci