Mancare de Legume de Vara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de Legume de Vara

Ingrediente

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa alba
  • 6 buc ciuperci champignon
  • 1/2 ardei gras
  • 1-2 rosii
  • 150 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • 4-5 lg ulei

Mod de preparare

Fasolea verde se curata la capete, se rupe bucatele mai mici si se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a fiert, se scurge de apa si se lasa deoparte.
Ciupercile se curata, se spala si se taie felii.
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun ciupercile. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora aproape toata apa lasata de ele.
Se curata ceapa si se toaca. Se pune peste ciuperci si se calesc impreuna. Dovlecelul se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Se pune si dovleacul peste ciuperci, se presara sare, se toarna cca 50 ml apa, se pune capacul peste cratita si se lasa la foc mic sa fiarba. Cand este pe jumatate fiert dovleacul, se adauga fasolea verde, rosiile taiate cubulete si bulionul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba pentru cateva minute pana este bine facut si dovleacul. Spre final se pune si ardeiul gras taiat cubulete.
Se mai lasa sa fiarba timp de cateva minute, apoi se adauga usturoiul taiat feliute, patrunjelul tocat si frunzele de telina taiate marunt. Se amesteca, se pune capacul peste cratita, se stinge focul si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele.
Pofta buna!
Se serveste ca atare sau alaturi de o friptura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa