Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj

Complexitate
redusa
Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj

Ingrediente

  • -400 g aluat foietaj ( 1 foaie)
  • -400 g ciuperci brune, proaspete ( sau champignion)
  • -1 ceapa, tocata marunt si / sau 1 legatura de ceapa verde
  • -2 linguri ulei de masline
  • -200 g boabe de mazare congelata ( sau din conserva, scurse si spalate)
  • -150 ml smantana
  • -1 lingurita tarhon uscat ( sau 1 lingura tarhon conservat in otet, spalat, scurs si tocat)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt, pentru tava
  • -1 galbenus, pentru uns

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des (cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote (1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.

* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa