Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj

Postat pe: 16-03-2015
(0)

Ingrediente

400 g aluat foietaj ( 1 foaie)
400 g ciuperci brune, proaspete ( sau champignion)
1 ceapa, tocata marunt si / sau 1 legatura de ceapa verde
2 linguri ulei de masline
200 g boabe de mazare congelata ( sau din conserva, scurse si spalate)
150 ml smantana
1 lingurita tarhon uscat ( sau 1 lingura tarhon conservat in otet, spalat, scurs si tocat)
sare
piper, proaspat macinat
unt, pentru tava
1 galbenus, pentru uns

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj la dezghetat.
Curatati ciupercile si scurtati putin din codite. Taiati-le felii cu tot cu codite.
Intre timp, caliti ceapa in uleiul incins pana se inmoaie si devine usor aurie, amestecand des (cca 10 min).
Puneti feliile de ciuperci si caliti in continuare inca 5-10 min sau pana cand ciupercile se inmoaie. Nu trebuie ca zeama lasata de ciuperci sa fie scazuta de tot.
Adaugati mazarea, smantana si tarhonul.
Omogenizati si lasati sa dea cateva clocote (1-2 min), la foc mic.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Acoperiti vasul cu aluatul foietaj, lipindu-l bine de peretii laterali, pe exteriorul vasului.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut.

* Puteti folosi si mai multe vase de capacitate mai mica din ceramica / vase ramekin, suficient cat pentru o portie individuala.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-35 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie din amestecul cu mazare si ciuperci, alaturand cate o bucata din foietajul copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mancare cu Ciuperci si Mazare Sub Capac de Foietaj