Mamaliguta Gratinata

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

Mamaliguta pentru 4 persoane:
400ml de suc de rosii
300g de ciuperci de Paris
300g de cascaval cu mult gust (gruyere)
30g de unt
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de zahar
500ml de supa de legume sau de pui
sare
piper dupa gust

Mod de preparare

Pregatim mamaliguta, ungem un vas penru cuptor cu unt. Sosul de rosii il punem la fiert cu lingura de ueli de masline, lingurita de zahar si supa de legume. Lasam sa scada cam la jumatate pana devine gros. Saram daca mai e nevoie si piperam.

Asezam in vasul de cuptor mai intai mamaliguta in care vom face ca niste ochiuri cu ajutorul unei lingurite, turnam sosul tomat, radem cascavalul si punem un strat subtire peste sos. Presaram ciupercile si terminam cu restul de cantitate de cascaval. Dam la cuptorul incins la 200 grade C, pana se rumeneste. Lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Mamaliguta Gratinata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  14.09.2011 18:26:51

Aha, acum invat franceza, asa ca.... sunt scuzata :)

yafa
•  13.01.2011 19:13:12

Multumesc Elena, ma bucur ca-ti place, poate o incerci. Da ciupercile de Paris sunt champignoanele, de fapt champignon inseamna ciuperca in franceza. Denumirea adevarata la ce numiti voi ciuperci champignon(adica ciuperci ciuperci....lol) este champignon de Paris adica ciuperci de Paris. :)

elena.elena
•  13.01.2011 12:28:59

Yafa excelent arata, dar ce sunt ciupercile de Paris ca nu am auzit aceasta denumire niciodata?! or fi champignoanele?!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Mamaliguta Gratinata