Ingrediente

500 g linte
4 cepe, tocate marunt
5 catei de usturoi, pisat
2 ardei grasi
200 g cascaval ras
8 oua
30 g unt
2 linguri ulei
4 linguri verdeata tocata
1 foaie de dafin
1/4 lingurita cimbru
sare
piper
unt pentru uns forma
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Puneti lintea curatata si spalata in mai multe ape, la inmuiat in apa rece pentru circa 2 ore.
Scurgeti si spalati inca in 1- 2 ape.

Puneti la fiert in apa rece, atat cat sa o acopere de un deget, impreuna cu foaia de dafin si cimbru, la foc potrivit, pana este facuta al dente. Sarati numai la sfarsit. Scurgeti si lasati la racit.

Separat, caliti ceapa si usturoiul in amestecul de ulei si unt incins. Adaugati ardeii taiati bucatele si caliti in continuare pana se inmoaie.

Dati deoparte, inglobati lintea, verdeata, ½ din cascaval si potriviti de sare si piper.
Puneti amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si turnati deasupra 4 oua usor batute si condimentate.

Presarati deasupra, uniform, restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 20- 25 min, la 190 grade sau pana cand cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Intre timp, prajiti separat 4 oua ochiuri.

Serviti lintea gratinata cu oua ochiuri deasupra, cat sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Linte cu Ou Ochi" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Linte cu Ou Ochi