Kabobs de Legume cu Orez

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Kabobs de Legume cu Orez

Ingrediente

  • 1 ardei rosu
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 12 ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu ptr gatit
  • 1 cana de orez
  • 1 rosie (optional)
  • 50 gr cascaval ras (optional)

Mod de preparare

Ardeiul se taie in 12, la fel si dovlecelul sau zucchini si ceapa. Se marineaza in felul urmator: intr-o punga se pun toate legumele taiate se toarna in punga peste legume cele 2 linguri de ulei de masline si cele 2 linguri de otet de vin rosu, sare si piper, se inchide sau se leaga punga la gura si se scutura bine ca sa se acopere cu lichidul peste tot. Se lasa la frigider pentru 15 minute.

Intre timp se spala orezul si se pune apa la fiert. Cand a inceput apa sa fiarba si punem orezul in apa, scoatem legumele de la frigider si incepem sa le punem pe betisoare de frigarui care, daca sunt de lemn se inmoaie inainte in apa, se aseaza frigaruile obtinute pe o tava si se dau la cuptor la gril pana se coc bine, din cand mai le ungem cu pensula cu lichidul scurs din ele in tava. . Legumele nu se acopera in gril.

Intre timp se face orezul cu condimentele care le doriti (eu am pus, sare piper, coditele de la ciuperci, ceapa tocata, si frunze uscate si maruntite tare mult de patrunjel, busuioc, leustean, cimbru si cred ca am avut si tarhon.

Nu mai tin minte cum am facut amestecul de frunze ptr ca de regula usuc plantele pe masura ce le iau din gradina si le amestec intre ele dupa ce le-am maruntit bine de tot. Din amestecul asta de frunze folosesc mereu la mancaruri de gen orez sau la paine prajita.

Dupa ce orezul este gata il pun pe un platou si scot si frigaruile din gril, si e gata mancarea. Se poate manca direct cum este sau daca nu este post se poate rade cascaval peste frigarui, sau se poate pune putin iaurt degresat deasupra.

Daca este post se sare peste cascavalul ras sau se foloseste branza tofu (cui ii place). In afara postului se consuma cu iaurt sau cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Paste cu carne de porc si busuioc
Bucataras.RO

Paste cu carne de porc si busuioc

Mi-a adus Mos Craciun jucarie noua de pozat, de acum pozele mele vor iesi super frumoase :) "Reteta romaneasca"

Paste cu carne de porc si busuioc
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute