Iahnie de Fasole

Complexitate
redusa
Iahnie de Fasole

Ingrediente

  • -500 gr fasole boabe
  • -4 cepe (2 pentru prajit si 2 pentru fiert)
  • -2 morcovi
  • -1 feliuta de telina
  • -1 ardei gras
  • -2 linguri zarzavat
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -ulei pentru prajit ceapa
  • -1 fir de cimbru
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Ca si multe alte legume, fasolea intra in alimentatia noastra mai ales in perioadele de post. Fiind bogata in proteine, ea compenseaza cu brio lipsa preparatelor din carne. In continuare, va prezint o reteta de iahnie de fasole (pe care multi o cunosc sub numele de fasole prajita).

Boabele de fasole se aleg de impuritati, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat 8-10 ore (eu le-am pus peste noapte la inmuiat).

Le punem la fiert in apa rece si schimbam apa de 2 ori. Dupa ultima inlocuire a apei (in vasul de gatit, cantitatea de apa in care fierbem fasolele trebuie sa fie cam cu 2 degete peste volumul fasolei) adaugam in vas ceapa tocata, morcovul taiat si zarzavatul. Telina o taiem cubulete si o punem dupa ce au fiert celelalte legume (are timpul de fierbere mai mic).

Intre timp, din celelalte 2 cepe tocate marunt facem prajeala (intr-o tigaita punem ulei; cand este suficient de incins adaugam ceapa, o lasam sa se ingalbeneasca -nu sa se arda- si stingem cu pasta de rosii; lasam sa fiarba cateva minute si cand e gata o adaugam peste fasole).

Se adauga dupa gust sare, piper si firul de cimbru.
Iahnia se serveste ca atare cu muraturi sau drept garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc