Ingrediente
● Pentru hummus |
● 1 conserva de naut ( Garbanzo beans, atentie sa fie fara zahar ) |
● 2-3 catei de usturoi, pisati |
● 1/2 lamaie ( doar sucul ) |
● 2 linguri foarte pline de tahini ( crema/unt de seminte de susan ) |
● busuioc (optional) |
● sare si piper dupa gust |
● ulei de masline |
● boia |
● zeama din conserva de naut |
● Pentru salata de cruditati |
● 1 castravete englezesc |
● 2 rosii mari sau 3 mai mici |
● 1/2 ceapa rosie |
● marar ( patrunjel daca doriti) |
● 1 lingura suc de lamaie |
● 1 lingura ulei de masline |
● sare si piper |
● Completare platou |
● masline negre sau verzi umplute cu ardei picant |
● branza telemea (pentru varianta de post nu se foloseste telemeaua) |
Mod de preparare
Daca nu folositi nautul din conserva trebuie sa il puneti la inmuiat de cu seara si a doua zi sa il fierbeti in apa cu sare si condimentat dupa dorinta.
Daca folositi nautul din conserva, procedeul este urmatorul
Se scoate fasolea din conserva, se scurge de zeama in care a fost (nu se arunca zeama) . Se trece sub jetul de apa rece sau calduta ca sa scapam pe cat posibil de toate chimicalele nesanatoase. Punem deoparte. Punem in blender sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu 3-4 linguri de zeama din conserva (sau apa), deasupra punem nautul, usturoiul, busuiocul daca folositi si desigur untul de susan (tahini). Untul asta este al doilea ingredient de baza in prepararea hummus-ului. Se pune capacul si se mixeaza totul. Din cand in cand mai oprim blenderul, adunam de pe pereti pasta formata si daca mai este cazul mai adaugam zeama da nu mult ca sa nu iasa prea moale hummus-ul. Mixam in continuare pana se formeaza pasta de naut.
Punem deoparte.
Separat, intr-un paharel amestecam sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul prevazute la reteta la ingredientele pentru salata. Punem deoparte si trecem la curatarea castravetelui si a rosilor. Se decojeste castravetele (se poate lasa si cu coaja dar trebuie foarte bine spalat) se taie in jumatate pe lungime si se scot samburii cu ajutorul unei lingurite. Se taie fasii si apoi cuburele. Se aseaza intr-un vas adanc. Rosile se spala, se taie in jumatate, se scot semintele, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie si ea tot cubulete, dupa ce in prealabil a fost curatata si spalata. . Se pun toate peste castravetele taiat, se presara marar (patrunjel) deasupra, se pune dresingul si se amesteca. Masilnele se scurg de sucul lor, se pun deoparte. Telemeaua, daca folositi, se taie felii patrate de 3x3 cm.
Asamblare.
Pe un platou, intr-un colt se pune hummus-ul, se fac 3-4 cuiburi in el in care se pune putin ulei de masline dupa care se presara boia picanta (sau dulce-dupa preferinte)
Imediat dupa hummus, intr-un strat ceva mai lat se aseaza salata de cruditati, apoi feliile de telemea si la urma, in coltul opus hummus-ului, se aseaza maslinele. Se servese cu pita bread, sau fara, acompaniat de un vin alb, putin dulceag, Riesling sau Chardoney .... Pofta buna ....
Hummus, o mancare foarte sanatoasa, o mancare care se prepara din naut in combinatie cu o crema din seminte de susan( tahini) Crema asta nu trebuie sa lipseasca de la prepararea hummus-ului. Se poate condimenta dupa gustul fiecaruia, fie cu ardei copti, fie cu usturoi, cu iaurt, sau cu orice altceva ...nNoua de regula ne place cel mai mult cu usturoi si salata de cruditati .
Pentru ca sant mai lenesa folosesc fasolea direct din conserva, dar daca nu aveti la dispozitie asa ceva, atunci fierbeti nautul dupa metoda originala. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Hummus cu Salata de Cruditati" nu uita sa ii faci un review.
Daca folositi nautul din conserva, procedeul este urmatorul
Se scoate fasolea din conserva, se scurge de zeama in care a fost (nu se arunca zeama) . Se trece sub jetul de apa rece sau calduta ca sa scapam pe cat posibil de toate chimicalele nesanatoase. Punem deoparte. Punem in blender sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu 3-4 linguri de zeama din conserva (sau apa), deasupra punem nautul, usturoiul, busuiocul daca folositi si desigur untul de susan (tahini). Untul asta este al doilea ingredient de baza in prepararea hummus-ului. Se pune capacul si se mixeaza totul. Din cand in cand mai oprim blenderul, adunam de pe pereti pasta formata si daca mai este cazul mai adaugam zeama da nu mult ca sa nu iasa prea moale hummus-ul. Mixam in continuare pana se formeaza pasta de naut.
Punem deoparte.
Separat, intr-un paharel amestecam sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul prevazute la reteta la ingredientele pentru salata. Punem deoparte si trecem la curatarea castravetelui si a rosilor. Se decojeste castravetele (se poate lasa si cu coaja dar trebuie foarte bine spalat) se taie in jumatate pe lungime si se scot samburii cu ajutorul unei lingurite. Se taie fasii si apoi cuburele. Se aseaza intr-un vas adanc. Rosile se spala, se taie in jumatate, se scot semintele, apoi se taie cubulete. Ceapa se taie si ea tot cubulete, dupa ce in prealabil a fost curatata si spalata. . Se pun toate peste castravetele taiat, se presara marar (patrunjel) deasupra, se pune dresingul si se amesteca. Masilnele se scurg de sucul lor, se pun deoparte. Telemeaua, daca folositi, se taie felii patrate de 3x3 cm.
Asamblare.
Pe un platou, intr-un colt se pune hummus-ul, se fac 3-4 cuiburi in el in care se pune putin ulei de masline dupa care se presara boia picanta (sau dulce-dupa preferinte)
Imediat dupa hummus, intr-un strat ceva mai lat se aseaza salata de cruditati, apoi feliile de telemea si la urma, in coltul opus hummus-ului, se aseaza maslinele. Se servese cu pita bread, sau fara, acompaniat de un vin alb, putin dulceag, Riesling sau Chardoney .... Pofta buna ....
Hummus, o mancare foarte sanatoasa, o mancare care se prepara din naut in combinatie cu o crema din seminte de susan( tahini) Crema asta nu trebuie sa lipseasca de la prepararea hummus-ului. Se poate condimenta dupa gustul fiecaruia, fie cu ardei copti, fie cu usturoi, cu iaurt, sau cu orice altceva ...nNoua de regula ne place cel mai mult cu usturoi si salata de cruditati .
Pentru ca sant mai lenesa folosesc fasolea direct din conserva, dar daca nu aveti la dispozitie asa ceva, atunci fierbeti nautul dupa metoda originala. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Hummus cu Salata de Cruditati" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany