Se taie ceapa marunt si se prajeste in ulei, apoi se adauga ardeiul sau gogosarul taiat cubulete, , dupa vreo 2-3 minute se adauga si rosia decojita si fara seminte. Se lasa pe foc mic pentru 2-3 minute, dupa care se pune in cratita orezul si se amesteca bine punandu-se tot cate putina apa (doar cat sa acopere orezul nu mai mult). Se amesteca mereu si se are grija sa se mai adauge mereu cate putina apa.
Dupa 5 minute dupa ce am pus oreziul se pot adauga cartofii cruzi si taiati cuburele. Se amesteca mereu (tot la 2-3 minute) si se adauga apa pe masura ce scade. In 20 de minute de la adaugarea orezului ghiveciul este gata.
Se mananca asa cum este sau cu castraveti murati si cand nu este post se poate manca garnitura langa friptura. Cine doreste mai poate adauga si putina boia si ciuperci. Eu de regula pun ciuperci dar de data asta nu am avut deci am facut ghiveciul tare simplu
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii