Fasole Frecata

Complexitate
redusa
Fasole Frecata

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 1 buc morcov
  • 1 buc rad patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare
  • boia
  • ulei

Mod de preparare

Alegem fasolea, o spalam si daca nu avem oala minune, e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala cu presiune) spalam fasolea si o punem la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul, 1ceapa, 3 catei de usturoi intregi, si 1 lingura sare si 2 foi dafin. In cca 40 minute e bine fiarta.

Se strecoara in asa fel incat zeama in care a fiert fasolea nu se arunca, se scot bucatile de legume cu care le-am fiert. Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor, zdrobim boabele de fasole.

Adaugam la el un pic de zeama cat sa se subtieze un pic si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea in ciur in asa fel incat sa se pasireze miezul in alt vas si hoaspele sa ramana in ciur. Daca mai e nevoie putem adauga la fasole un pic de zeama sa se poata freca mai bine.

Dupa ce am terminat de frecat fasolea taiem marunt 2 cepe si pisam 2 catei de usturoi. Se pune la incins cca 150 ml ulei si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boia dulce (eu am pus 1 lingura ) amestecam bine si punem deasupra fasolea frecata (pasirata) si lasam sa se intrepatrunda bine cu ceapa calita.

Daca vi se pare ca fasolea este prea groasa mai puteti adauga un pic de zeama in care a fiert. Se potriveste de gust cu sare daca mai e nevoie.

Se poate adauga daca doriti si 2 catei de usturoi pisati cu care lasati sa dea una doua clocote.

Se serveste ca mancare de post cu paine proaspata cu muraturi, sau cu ardei copti. Dar la fel de bine se asorteaza si cu carnaciori afumati sau chiftele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie