Ingrediente
● 500 gr fasole boabe |
● 3 cepe |
● 5 catei usturoi |
● 1 buc morcov |
● 1 buc rad patrunjel |
● 2 foi dafin |
● sare |
● boia |
● ulei |
Mod de preparare
Alegem fasolea, o spalam si daca nu avem oala minune, e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala cu presiune) spalam fasolea si o punem la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul, 1ceapa, 3 catei de usturoi intregi, si 1 lingura sare si 2 foi dafin. In cca 40 minute e bine fiarta.
Se strecoara in asa fel incat zeama in care a fiert fasolea nu se arunca, se scot bucatile de legume cu care le-am fiert. Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor, zdrobim boabele de fasole.
Adaugam la el un pic de zeama cat sa se subtieze un pic si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea in ciur in asa fel incat sa se pasireze miezul in alt vas si hoaspele sa ramana in ciur. Daca mai e nevoie putem adauga la fasole un pic de zeama sa se poata freca mai bine.
Dupa ce am terminat de frecat fasolea taiem marunt 2 cepe si pisam 2 catei de usturoi. Se pune la incins cca 150 ml ulei si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boia dulce (eu am pus 1 lingura ) amestecam bine si punem deasupra fasolea frecata (pasirata) si lasam sa se intrepatrunda bine cu ceapa calita.
Daca vi se pare ca fasolea este prea groasa mai puteti adauga un pic de zeama in care a fiert. Se potriveste de gust cu sare daca mai e nevoie.
Se poate adauga daca doriti si 2 catei de usturoi pisati cu care lasati sa dea una doua clocote.
Se serveste ca mancare de post cu paine proaspata cu muraturi, sau cu ardei copti. Dar la fel de bine se asorteaza si cu carnaciori afumati sau chiftele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Frecata" nu uita sa ii faci un review.
Se strecoara in asa fel incat zeama in care a fiert fasolea nu se arunca, se scot bucatile de legume cu care le-am fiert. Se pune fasolea intr-un vas si cu un zdrobitor, zdrobim boabele de fasole.
Adaugam la el un pic de zeama cat sa se subtieze un pic si apoi turnam intr-un ciur fasolea zdrobita si incepem cu o lingura de lemn sa frecam fasolea in ciur in asa fel incat sa se pasireze miezul in alt vas si hoaspele sa ramana in ciur. Daca mai e nevoie putem adauga la fasole un pic de zeama sa se poata freca mai bine.
Dupa ce am terminat de frecat fasolea taiem marunt 2 cepe si pisam 2 catei de usturoi. Se pune la incins cca 150 ml ulei si calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam boia dulce (eu am pus 1 lingura ) amestecam bine si punem deasupra fasolea frecata (pasirata) si lasam sa se intrepatrunda bine cu ceapa calita.
Daca vi se pare ca fasolea este prea groasa mai puteti adauga un pic de zeama in care a fiert. Se potriveste de gust cu sare daca mai e nevoie.
Se poate adauga daca doriti si 2 catei de usturoi pisati cu care lasati sa dea una doua clocote.
Se serveste ca mancare de post cu paine proaspata cu muraturi, sau cu ardei copti. Dar la fel de bine se asorteaza si cu carnaciori afumati sau chiftele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fasole Frecata" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany