Ingrediente

dovlecel (al meu a fost cam mare)
4-5 linguri faina
2 oua
ulei pentru prajit
usturoi (optional)
seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se ia dovlecelul, se curata, se taie felii ceva mai grosute, se sareaza si se lasa putin deoparte. Se sterg apoi cu un servet de hartie de apa pe care au lasat-o, se trec prin faina si apoi prin ou si se pun in tigaia in care am pus inainte uleiul si care deja este destul de fierbinte. Se prajesc la foc mic, pana devin aurii pe o parte, se intorc apoi pe cealalta parte si se prajesc dupa care se scot din ulei, se scurg putin si se aseaza pe un platou pe care avem pus din timp un servetel de hartie (se pune pentru a absorbi uleiul ramas).

Feliile de dovlecei se servesc calde, sarate, cu mujdei de usturoi sau cu rosii, se poate chiar cu ambele. Daca aveti si paine proaspata este un deliciu.

Pofta buna si spor la treaba!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecel Pane" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

gflorina
•  25.05.2011 10:34:49

ai gresit putin reteta...adica ai scris "se trec apoi prin ulei"...cred ca vroiai sa zici prin ou...oricum am inteles ce vroiai sa explici

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecel Pane